FF bakkie doen

Bij BodyWellness is het ook mogelijk om te genieten van een overheerlijke bakkie koffie, Cappuccino of een vers kopje kruidenthee.

Gewoon even tot rust komen of op zoek naar een leuk gesprek, kom gezellig langs bij BodyWellness en geniet van een heerlijk bakkie koffie gezet met verse Bio bonen afkomstig uit Ethiopië en deze bonen worden gebrand in Tuitjenhorn.

Bodywellness heeft gekozen voor de authentieke koffie uit Ethiopië, gebrand in Tuitjenhorn. Vanuit de havens van Rotterdam, Hamburg en Antwerpen worden de koffiebalen rechtstreeks naar de branderij in Tuitjenhorn gebracht. Met uiterste zorg wordt daar de koffieboon gebrand, gemelangeerd en verpakt. De familie Kaan heeft ruim 35 jaar ervaring in koffie en is gedreven door het geloof dat koffiekwaliteit zorgt voor een eerlijke en bestendige koffie keten van koffie boer tot consument.

koffiebonen in samengevouwen handen

zak kaan koffie bonen

Ethiopië is het belangrijkste centrum van herkomst van de Arabica koffieplant. Coffea Arabica groeit al duizenden jaren in het wild in de bossen van de zuidwestelijke hooglanden van de districten Kaffa en Buno in Ethiopië. Volgens de legende werd koffie in de 9e eeuw in Ethiopië ontdekt door een geitenhoeder genaamd Kaldi. Hij merkte dat zijn geiten hyper werden van het eten van de kersen van de koffieboom, dus probeerde hij het zelf. Een monnik benaderde Kaldi nadat hij de kersen had gegeten en nam wat mee naar zijn klooster. De monnik brandde en brouwde de koffie om deze met andere monniken te delen. Het resultaat was dat ze wakker konden blijven tijdens lange gebedsnachten. Sindsdien is koffie algemeen geaccepteerd als een stimulerende drank.

Winkelwagen